close Hírek Készenléti szolgálat Hasznos lehet Galéria Elérhetőség

Éves Szakmai Tanácskozás 2024

2024. 03. 05


Február 29-én tartotta meg intézményünk az éves jelzőrendszeri tanácskozást. Helyszín a Szentmihályi Kulturális Központ volt, 100 fő résztvevővel.

A tanácskozás a bullying, cyberbullying témáját helyezte fókuszba.

Kovács Péter polgármester úr nyitotta meg a tanácskozást, kiemelve mindenki felelősségét a bántalmazás megelőzésében és kezelésében.

Horváth Szabolcs rendőr alezredes, kerületi kapitányság vezető úr is köszöntötte a tanácskozás résztvevőit, hangsúlyozta, hogy szenzitivitás kell ezeknek az eseteknek a kezeléséhez, ahol gyermekek az elkövetők és az áldozatok is, hiszen az a cél, hogy minden érintett gyermek élete helyére zökkenjen és ne legyen ismétlődés.

Berecz Ilona, aki a Napraforgó Központ új szakmai vezetője, összefoglalta az elmúlt évben a kerületi jelzőrendszer együttműködését.

Meghívott előadónk Topa Zoltán alezredes, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács ifjúságvédelmi főelőadója volt. Előadásának címe: Bullying, cyberbullying – a bántalmazás természetrajza volt.


A tanácskozás résztvevői a tartalmas előadások után interaktív szakmai műhelyekben dolgozhattak tovább.  A kiadós tanácskozás közös szendvicsebéddel és főként a szakemberek kötetlen beszélgetésével zárult.

Köszönjük a kerületi rendőrkapitányság munkatársainak együttműködését a tanácskozás témájának feldolgozásában!