close Hírek Készenléti szolgálat Hasznos lehet Galéria Elérhetőség

Készenléti szolgálat

Tisztelt Kerületi Lakosok!

A készenléti szolgálatot az intézmény nyitvatartási idején kívül működtetjük.

Ennek keretében ügyeletes munkatársunk telefonon tanácsadást, tájékoztatást ad krízishelyzetbe került XVI. kerületben élő egyéneknek és családoknak. Az ügyeletes munkatárs gyors segítséget nyújt telefonon vagy szükség esetén megfelelő segítséget mozgósít.

 

Hétköznap:

Hétfőn
18-tól másnap reggel 9 óráig

Kedden
18-tól másnap reggel 8 óráig

Szerdán
19-től másnap reggel 9 óráig

Csütörtökön
16-tól másnap reggel 9 óráig

Egész hétvégén:
Péntek 13-tól  - Hétfő 9 óráig

Készenléti szolgálatunkat az alábbi telefonszámon hívhatják:

06-20-251-4278
 


 

Gyermekvédő hívószám: 06 80 21 20 21


A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság tájékoztatása alapján megkezdte működését a "gyermekvédő hívószám".

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 17. § (7) bekezdés b) pontja 2017. január elsejétől nevesíti a gyermekvédő hívószám működtetésével kapcsolatos feladatot, mely szerint az állam fenntartói feladatainak ellátására a Kormány rendeletében kijelölt szerv gondoskodik a jelzőrendszer hatékony működését és fejlesztését szolgáló 24 órás, ingyenesen hívható telefonos szolgáltatás működtetéséről.

A szolgáltatás célja bármilyen, a gyermek veszélyeztetettségét jelző hívásra történő szakszerű, hatékony és időbeni reagálás biztosítása és elősegítése, függetlenül a jelzést tevő személyétől és annak jelzési kötelezettségétől.

A szolgáltatás tartalma ennek megfelelően a jelzéshez igazodó információnyújtás, szolgáltatásközvetítés, és utánkövetés. Krízishelyzet kezelése vonatkozásában alap támogatást tud nyújtani, amely szakszerű krízis jelzés fogadást és szakértőhöz való irányítást foglal magában.

A szolgáltatás célcsoportja: szakemberek, veszélyeztetett gyermekek, veszélyeztetést észlelő állampolgárok.

A nap 24 órájában ingyenesen hívható +36 80 21 20 21 gyermekvédő hívószámot, a hivatkozott jogszabálynak megfelelően a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság működteti.