close Hírek Készenléti szolgálat Hasznos lehet Galéria Elérhetőség

Adományok

Rászoruló ügyfeleink minél szélesebb körű segítése érdekében intézményünk adomány-koordinálást  vállal az adományt felajánlók és az igénylők között.

Sokat segíthet a rászorulókon, ha lecserélendő, de működőképes háztartási gépét, bútorát intézményünknek ajánlja közvetítésre.  


Milyen adományok közvetítését vállaljuk?

Gyakorlatilag bármit, legyen az bútor, háztartási gép, ruha, gyógyászati segédeszköz.
Egyetlen kritérium, hogy jelenleg is használható legyen (működőképes gép, ép állapotú bútor, hordható, jó állapotú, kimosott ruha). Egyszerre maximum két zsák ruhát tudunk fogadni.
Raktározási lehetőség hiányában nagyobb méretű tárgyakat csak úgy tudunk fogadni, ha a közvetítésig a felajánló tárolni tudja. 


Hogyan jelezheti adomány-felkínálását?

Telefonon 402-1353, 403-0001, 403-2122, illetve e-mailben (info@napraforgo16.hu), vagy személyesen az intézményünkben. Megkönnyíti munkánkat, ha az adományról minél pontosabb leírást (méret stb.) tud adni, illetve fényképet tud küldeni e-mailben.


Hogyan történik a közvetítés?

A felajánló részéről oly módon, hogy a felajánlást telefonon fogadjuk. Munkatársunk egyeztetett időpontban felkeresi őt, és bútor esetében lefényképezi az adományt. Kisebb méretű háztartási gép, vagy ruhanemű esetében – amennyiben a raktározás aktuálisan engedi – elszállítja. Amennyiben a felajánlást nem szállította el, az intézmény ügyfelei körében keres igénylőt az aktuális adományra. Amennyiben talált, az igénylővel és a felajánlóval egyeztetett időpontban az igénylővel együtt kimegy a felajánlóhoz. A felajánlott tárgyat az igénylő szállítja el, de közben munkatársunk is a helyszínen van. 
Az igénylő részéről pedig oly módon, hogy amennyiben aktuálisan nincs az igényelt tárgy, akkor várólistára felvesszük az igénylő és az igényelt tárgy adatait. Amennyiben az igényelt adomány megérkezik, felvesszük a kapcsolatot az igénylővel. A szállítást az igénylőnek kell megoldania. A közvetítés ingyenes.


Kihez jut el a felajánlott tárgy?

A XVI. kerületben élő rászoruló lakosokhoz. Több igénylő esetében intézményünk szociális rászorultság alapján dönt. Adományközvetítő szolgálatunk szoros kapcsolatban áll a Nagycsaládosok Országos Egyesületének kerületi szervezetével. Az ő segítségükkel gyakran  sokgyermekes családokhoz juttatjuk el a felajánlásokat.


Hogyan jutnak el a ruhaadományok a rászorulókhoz?

Intézményünk szolgáltatásai közé tartozik a Ruharaktárunk, melynek nyitvatartási ideje:

Hétfő: 10-12
Szerda: 15-18
Péntek: 10-12