close Hírek Készenléti szolgálat Hasznos lehet Galéria Elérhetőség

Pszichológiai tanácsadás

Tanácsot a mindennapokban bárkitől kérhetünk, ha valamilyen információra, az adott területen járatosabb, tapasztaltabb személy útmutatására van szükségünk. Amikor azonban olyan döntési helyzetbe kerül valaki, amelyben megterhelő érzelmek, gondolatok, konfliktusok árasztják el, ajánlatos egy külső szakember, pszichológus tanácsát kérni.

A tanácsadás a segítséget kérő és a tanácsadó közötti beszélgetés formájában valósul meg, melynek célja egy nehéz döntés meghozatalának segítése, bármely krízisen való átlendítés, vagy a múltban történt elakadás feldolgozása. A tanácsadó részéről fontos a megértő- és beleérző képesség, elfogadás, a beszélgetőtárs belső folyamataira való figyelés, a tanácsot kérő részéről pedig a nyílt kommunikáció és önfeltárás.    

A tanácsadó segíti a kliens önvizsgálatát, önismeretének, önreflexióinak, pszichés ellenálló-képességének fejlődését.

Továbbá segítséget nyújthat abban az esetben is, ha a magánéletben valamilyen válság jelentkezik. Ez érinti az egyén lelki egyensúlyát, a párkapcsolati, családi vagy közösségi életben való mindennapi eligazodását, a változásokkal, nehézségekkel való szembenézést, azok feldolgozását. A probléma feltárása, több irányból való megközelítése és megértése során lehetőség nyílik annak rendezésére, ez azonban az egyén részéről is intenzív belső munkát igényel.

 

Szakembereink: 

Faragó Anikó
tanácsadó, szakpszichológus

Szabó Nikolett
tanácsadó, pszichológus

Koncz Judit
klinikai szakpszichológus

Marx Tamás
tanácsadó, pszichológus