Karácsonyi történetek

Adventi időszakba lépünk, karácsonyra készülünk.

Akik úgy érezzük, többet kaptunk az élettől, ilyenkor még inkább keressük, hogy tudnánk juttatni ebből másoknak is. Akár olyanoknak, akiket nem is ismerünk, csak azt tudjuk, hogy éppen nem könnyű a sorsuk.

Intézményünkbe is többen bekopognak ilyenkor, jön egy telefon, egy email: „szeretnék hozzájárulni, hogy valakinek szebb ünnepe legyen, tudnak segíteni, hogyan?”

Ezért évek óta, karácsony előtt, a Napraforgóban összegyűjtjük a velünk kapcsolatban álló emberek vágyait, álmait, hiszen az a jó, ha ők fogalmazhatják meg, minek örülnének, mit fogadnának szívesen. Ebből kis történeteket állítottunk össze. A történet szereplői mind a kerületünkben élnek.

Kedves Adományozni vágyó! Ha valamelyik történet megszólítja Önt, ha valahol szívesen segítene, keresse Szalóczi Angéla családsegítő munkatársunkat, aki tervez, szervez, gondoskodik róla, hogy minden célba jusson.

 

Telefonszáma: +3620 4329031

email cím: szaloczi.angela@napraforgo16.hu

                         info@napraforgo16.hu

 

Legyen áldott karácsonyunk!

Hanuláné Kurdi Ágnes

intézményvezető

 


1. „Kislányok kis álma”     MEGVALÓSULT

Hárman vagyunk testvérek, 14, 10 és 8 éves lányok. November végén érkezik a negyedik testvérünk. Szüleinkkel albérletben élünk. Ők igyekeznek mindent megtenni értünk, de hónap végére már kevés marad a fizetésükből. Nagyon örülnénk új cipőnek, ruhának, meleg babaruhának a születendő kis testvérünknek, vagy esetleg egy használt, de jól működő tv-nek.

 

2. „Sokan-szeretetben”    MEGVALÓSULT

Öt gyermeket nevelünk a párommal, a lányok 17 és 5, a fiúk 15, 13 és 9 évesek. Albérletben élünk nagy szeretetben, de nehéz körülmények között. A kicsik nagyon örülnének játékoknak, a nagyok új cipőnek, ruhának, illetve élelmiszeradományt is szívesen fogadunk.

 

3. „Új ruha”     MEGVALÓSULT

9,5 éves lány vagyok, akit a nagymamája nevel. Egy kis albérletben élünk kettesben. Az albérlet és rezsi számlák kifizetése után kevés marad mama fizetéséből. Nagymamám mindig mondja, úgy növök, mint a gomba, nem győz ruhát vásárolni nekem. Nagyon örülnék, ha lenne a karácsonyfa alatt nekem új ruha, kabát, vagy csizma.

 

4. „Valahol egy házikó”     MEGVALÓSULT

Egyedül élek, férjem elhunyt, gyermekeim már felnőttek.
Szükséglakásban élek, még villanyom sincs, és nincs is remény, hogy legyen, pedig nagyon jó lenne. Amire most legnagyobb szükségem lenne egy ágyra, és egy vaskályhára, lehet használt is. Régi vágyam még egy Pb-s hűtő, de erről álmodni sem merek.

 

5. „Jól szívó porszívó”      MEGVALÓSULT

Egyedül élek, egészségi állapotom miatt dolgozni nem tudok, bár aktív vagyok, sok mindent megcsinálok. (Munkahelyi ártalom- tüdőm károsodott az azbeszttől).
Aktív korúak támogatásában részesülök, ez minden bevételem. De nem panaszkodom senkire, és semmire, békében vagyok önmagammal.
Egy porszívó -- akár használt is - nagy segítség lenne, tüdőbetegségem kapcsán nekem különösen ártalmas a por."


6. „Oktatás – Online”     MEGVALÓSULT                 

Egy anyuka vagyok, aki gyermekét egyedül neveli. Albérletben lakunk, ezért nagyon be kell osztanom a jövedelmemet, hogy maradjon megélhetésre. Szeretnék karácsonyra egy nagyon hasznos ajándékot, amennyiben lenne egy jóindulatú felajánló. Nagyon rossz minőségű a telefonom és nagy segítség lenne számunkra egy olyan mobiltelefon, amely alkalmazható online oktatás esetén.

 

7. „Szép Karácsony”  MEGVALÓSULT                        

Idős, egyedülálló hölgyként támogatást szeretnék kérni a karácsonyi vacsorához, ezért nagyon megköszönném, ha valaki bevásárolna számára.

 

8. „Ünnepi asztal”   MEGVALÓSULT                          

Kisnyugdíjas, egyedülálló hölgy vagyok, akinek egyetlen társai az állatok (kutya és macska), hálás szívvel fogadnék egy ünnepi bevásárlást.

 

9. Kiskarácsony”   MEGVALÓSULT                           

Gyermekeit egyedül nevelő édesanya vagyok, aki daganatos betegséggel küzd, örömmel fogadnék egy karácsonyi nagy bevásárlást.

 

10. „Csillagszóró”     MEGVALÓSULT                            

Mozgássérült a lányom és én is, és még egyéb betegségekkel is küzdünk. Szerény anyagi helyzetünk miatt szeretnénk kérni egy jószívű adományozótól karácsonyra élelmiszer csomagot.

 

11. „Csendes éj”       MEGVALÓSULT                            

Egyedülálló kisnyugdíjasként örömmel fogadnék egy élelmiszer csomagot karácsonyra.

 

12. „Karácsonyfa”       MEGVALÓSULT                         

Mozgássérült házaspár vagyunk, nagyon alacsony a jövedelemmel, minden támogatásnak örülnénk - akár egy karácsonyi bevásárlásnak is.

 

13. Hóember”   MEGVALÓSULT                                  

Nyugdíjas házaspárként fogyatékkal élő lányunkat és halmozottan sérült unokánkat neveljük gondoskodó szeretettel. Az ünnepi bevásárlás gondot jelent számunkra. Köszönettel fogadjuk, ha valaki segít ebben nekünk.

 

14. Hópehely”  MEGVALÓSULT                              

Kisnyugdíjasként szeretnénk támogatást kérni egy nagylelkű felajánlótól, hogy bevásároljon számomra az ünnepekre.

 

15. „Mikulás”      MEGVALÓSULT                                   

Két gyermekét egyedül nevelő édesanya vagyok, aki az albérlet kifizetését követően folyamatos anyagi problémákkal küzd. Aggódva tekintek a közelgő ünnepek elé, mert élelmiszerre alig marad pénzem. Egy nagy bevásárlás hatalmas súlyt venne le a vállamról. Előre is hálásan köszönöm a felajánlást.

 

16. „Angyal”   MEGVALÓSULT                                     

Két gyermeküket nevelő szülőként a magas albérleti díj és a magas rezsiköltség miatt, nehéz anyagi helyzetben vagyunk, ezért nagyon hálásan fogadnánk egy karácsonyi nagy bevásárlást.

 

17. „Havazás”       MEGVALÓSULT                              

Egyedülálló kisnyugdíjas vagyok, akinek nincs televíziója és a magányom csendjét egyedül a rádió törte meg, amely sajnos tönkrement!  Nagyon hálás lennék, ha kaphatnék egy új rádiókészüléket.

 

18. Cicás karácsony”     MEGVALÓSULT

Egyedülálló nő vagyok, nemrég veszítettem el munkámat. Sajnos rokonaim nincsenek, így jelenleg csak magamra számíthatok. Aktívan keresek munkát, próbálom magam és 3 kiscicámat ellátni, amelyek tartása néha nehézségekbe ütközik, de számomra ők nagy örömforrást jelentenek. Karácsonyra így a cicákat szeretném meglepni eledellel!

 

19. Száncsengő”    MEGVALÓSULT

Három gyermekes édesanya vagyok. A családunk anyagilag nehéz helyzetben van, segítségünk nincs. Próbálom biztosítani a gyermekeim számára a megélhetést, biztonságos életet. Részmunkaidőben dolgozok, hogy a gyermekeimért óvodába, iskolába mehessek. Hó közepén sokszor döntés előtt vagyok: ételt vegyek, vagy az iskolai, ruházati felszerelést pótoljam.

Szívesen fogadnánk élelmiszeradományt vagy vásárlási utalványt.

 

20. „Csing-ling-ling”   MEGVALÓSULT

Gyermekünket feleségemmel nevelő édesapa vagyok, aki betegségből kifolyólag nem tudja ellátni magát. Feleségem ápol, így munkát nem tud emellett vállalni. Próbáljuk a 7 éves kislányunk számára továbbra is megadni egy részét annak, amit a betegségem előtt.

Szívesen fogadnánk vásárlási utalványt, tartós élelmiszert, esetleg lányunk számára játékot a karácsonyfa alá.

 

21. „Rénszarvas”     MEGVALÓSULT

Három gyermekes család vagyunk. A kisbabánk mellett két nagyobb gyermekünket neveljük. Férjem dolgozik, én GYES-en vagyok. A gyermekeink játékokra, finomságokra vágynak a fa alá, melyet a megemelkedett árak mellett nem fogunk tudni megvenni számukra.

 

22.  „Mazsolás kuglóf”     MEGVALÓSULT

A családunkban egy gyermek nevelkedik. Nagyon szűkösen ugyan, de boldogan élünk. Párom alkalmi munkákat vállal, én bejelentett munkával rendelkezem. Gyermekünk már 5 éves, mindig nagyon örül az édességnek. Jó lenne, ha karácsonykor finomságok kerülnének az ünnepi asztalra!

 

23. „Mézeskalács házikó”    MEGVALÓSULT

Egyedül nevelem lányomat, elég nehéz anyagi körülmények között. A gyermekem jól tanul, megpróbálom őt mindennel ellátni. Az ünnepek közeledtével örülnék, ha nem csak az alapélelmiszereket tudnám megvásárolni, hanem finomságokat is! Ebben kérném a segítségüket!

 

24. „Téli edzés”    MEGVALÓSULT

A 14 éves fiamat egyedül nevelem, kevés családi segítséget kapunk.

Egészségügyi problémákkal küzdök, nehezen mozgok és a beszédem is nehezen érthető. Az elmúlt két évben többször voltam kórházban, ennek ellenére pontos diagnózissal még mindig nem rendelkezem. Egészségi állapotom miatt munkát nem tudok vállalni, ezért anyagi nehézségeink vannak.

A gyermekem edzeni szeretne, ezért nagy örömet okozna számára egy edzőteremi hosszabb távú bérlet.

 

25. „Gyertyafény”    MEGVALÓSULT

Olyan édesanya vagyok, aki 5 gyermekét neveli egyedül. Mivel egy családok átmeneti otthonában élünk, szerényen, nagyon nagy segítséget jelentene egy tartós élelmiszerekkel teli csomag!

Fejlesztőpedagógiai

tanácsadás

Fejlesztőpedagógiai segítséget kérhetnek azok a tanulók, akik valamilyen nehézséggel küzdenek tanulmányaik végzése során.

Megnézem

Pszichológiai

tanácsadás

Amikor megterhelő érzelmek, gondolatok, árasztanak el, Megnézemajánlatos egy szakember

tanácsát kérni.

Családi/pár

konzultáció

A család megsegítése, hogy az adottságaikhoz, lehetőségeikhez képest optimálisan működő családdá váljanak.

Megnézem

Jogi

tanácsadás

A Jogsegélyszolgálat a rászoruló XVI. kerületi lakosoknak a következő területeken nyújt tájékoztató, tanácsadó segítséget:

Megnézem

 
 

 
 

Napraforgó Család- és Gyermekjóléti Központ

Szeretnénk bemutatni Önnek intézményünk szolgáltató részlegeit.
Érdekel


 

Szociális munka az óvodákban és iskolákban

2018 szeptemberétől Központunk új feladattal bővült az óvodai és iskolai szociális segítő szolgáltatással.

Érdekel


 

Kertvárosi Családi Szállító Szolgálat

A kerületben élő családoknak megkönnyítse a különböző szolgáltatásokhoz való hozzáférést.

Érdekel

Készítette az:  Unicial Grafikai Stúdió