Karácsonyi Kívánságok – a történet vége

 

 

Nehéz ma ránézésre megmondani, ki is van szükséghelyzetben.

Amikor a tömegben együtt sodródunk, vagy az utcán egymással szembe megyünk, nem is gondolnánk, ki milyen történetet hordoz.

A lakásokba belépve, az életekbe beletekintve látszódik, hol van igazán nagy hiány valamiben, amit ma már az élet természetes részének érzünk.

Ebben az évben gondoltunk egyet az intézményünkben: olyan sokan keresnek bennünket karácsony táján, azzal, hogy segíteni szeretnének, mi pedig olyan sok embert ismerünk, aki szükséget szenved valamiben; segítsük elő az ő találkozásukat, adjunk lehetőséget konkrét karácsonyi kívánságok megfogalmazására és akkor talán megtaláljuk hozzá a felajánlást is.

Tíz Karácsonyi Kívánság került fel a honlapunkra, facebook oldalakra.

Köztük bizony igen nagy kívánságok is, amelyek az élethez szükségesek (kályha, hűtőgép, mosógép..), de olyan nagy kiadások, amire nem mindig telik.   Az eredmény meglepő volt. Jöttek a telefonok, az emailek, a személyes megkeresések, a felajánlások.

Voltak adományozók, akik bevallották: családjukkal korábban ők is megéltek kilátástalan, nehéz időszakot, amikor külső segítségre szorultak – most, hogy rendeződtek a viszonyaik, úgy érzik, adni akarnak azoknak, akik még ott vannak a „másik oldalon”. Különleges lelki teljesítmény, ha a megélt nehézségekből emberileg érettebben kerülünk ki, ha érzékenyebbé válunk ezek hatására a körülöttünk tapasztalható szükséghelyzetekre.

Voltak családok, akik a boldogságukat akarták mások számára is tovább osztani: szimpatikus fiatal édesanyák és édesapák kopogtak be pici gyermekkel, hogy segítenének.

Voltak, akiknek a motivációjára nem is derült fény, egyszerűen csak számukra az ünnepléshez, és különlegesen a karácsony ünnepéhez, hozzá tartozik, hogy saját családjukon túl is törődni szeretnének a másik emberrel.

Így talált a tíz Karácsonyi Kívánságból mindenki egy részt magának, ami megszólította, és majdnem minden vágy teljesült!!

Volt, aki személyesen szerette volna átadni ajándékát, volt, aki csak letette intézményünkbe, kérve, hogy mi juttassuk célhoz. Mindkét út járható: a találkozásban rejlő lehetőségek vállalása is, de örömmel vállaltuk az adományok közvetítését is.

Köszönjük Mindenkinek, akiket megszólítottak a történetek, és bemozdultak, segítettek!

És köszönjük azoknak is, akik nem a Karácsonyi Kívánság történetei mentén, de megkerestek bennünket és különlegesen gazdag, családonként 30.- 50.000;- Ft értékben hoztak adományokat:

-          három családnak élelmiszeradományt Szatmáry Kristóf képviselő úr;

-          két család számára élelmiszert és babagondozási eszközöket egy visszatérő adományozó;

-          tartós élelmiszereket, melyet több családnak oszthattunk szét, a Tóth család.

 

Külön köszönet kerületi intézményeknek, szervezeteknek, akik szintén az intézményünkkel kapcsolatban állóknak gazdagították a karácsonyát:

-          a Polgármesteri Hivatalnak, ahonnan 54 rászoruló családnak, vagy egyedülálló embernek érkezett karácsonyi csomag;

-          a Gyerekkuckó óvodának és az Erzsébetligeti Színháznak, akik cipősdoboz ajándékokat hoztak;

-          a Rákosszentmihályi Baptista gyülekezetnek, akik gyermekeket láttak vendégül egy karácsonyi műsor keretében és adtak nekik ajándékokat.

 

Örömteli karácsonyt kívánunk Mindenkinek, akik mások örömével is tudtak törődni!

 

 

 

 

 

 

 

 

Fejlesztőpedagógiai

tanácsadás

Fejlesztőpedagógiai segítséget kérhetnek azok a tanulók, akik valamilyen nehézséggel küzdenek tanulmányaik végzése során.

Megnézem

Pszichológiai

tanácsadás

Amikor megterhelő érzelmek, gondolatok, árasztanak el, Megnézemajánlatos egy szakember

tanácsát kérni.

Családi/pár

konzultáció

A család megsegítése, hogy az adottságaikhoz, lehetőségeikhez képest optimálisan működő családdá váljanak.

Megnézem

Jogi

tanácsadás

A Jogsegélyszolgálat a rászoruló XVI. kerületi lakosoknak a következő területeken nyújt tájékoztató, tanácsadó segítséget:

Megnézem

 
 

 
 

Napraforgó Család- és Gyermekjóléti Központ

Szeretnénk bemutatni Önnek intézményünk szolgáltató részlegeit.
Érdekel


 

Szociális munka az óvodákban és iskolákban

2018 szeptemberétől Központunk új feladattal bővült az óvodai és iskolai szociális segítő szolgáltatással.

Érdekel


 

Kertvárosi Családi Szállító Szolgálat

A kerületben élő családoknak megkönnyítse a különböző szolgáltatásokhoz való hozzáférést.

Érdekel

Készítette az:  Unicial Grafikai Stúdió