Tematikus beszélgetés filmrészletek alapján

A 7. és 8. osztályosok számára filmrészletek alapján levezetett tematikus beszélgetéseket kínálunk.
A 10-20 perces, összevágott filmrészletek közös megnézése után két kisebb csoportra bontva az osztályt, egy-egy családgondozó moderálásával beszéljük át a témát.

 

Cél:  a gyerekek gondolkodásának megindítása az adott téma mentén, olyan légkör teremtése, melyben kimondhatóak a nehezebben vállalható érzések is, melyben kérdések tehetők fel. A gyerekek ebben a korban jobban meghallják a korosztályukból érkező véleményeket, ezért a beszélgetésvezető az értéket képviselő, gyerekek által megfogalmazott vélemények felerősítésével segíti a csoportot az értékválasztásban.
Cél, hogy a gyerekek tudatosabbá váljanak az őket érintő, és a kamaszkor megkerülhetetlen érési folyamataihoz kapcsolódó érzésekkel, történésekkel kapcsolatosan. Cél, hogy a közös gondolkozás nyomán nagyobb biztonságérzet alakuljon ki mindazzal kapcsolatosan, ami bennük zajlik, és ami a környezetükben tapasztalható.

A témaválasztás a pedagógussal egyeztetve, az adott osztály érdeklődésének, problematikájának, érettségének megfelelően történik.

Eddig feldolgozott témáink: barátság, udvarlás, szerelem, fogyatékkal élő emberek, internetes bántalmazás, tini terhesség, peremhelyzetű fiatalok, családon belüli bántalmazás, drogfogyasztók.

 

Helyszín: valamennyi XVI. kerületi általános iskola

Ideje: az adott iskolával egyeztetett időpontban, hetente egyszer 45 perces foglalkozás a délelőtt során (osztályfőnöki, vagy életmód óra keretében), összesen 8 alkalommal

Célcsoport: 7-8. osztály

 

Csoportvezetők: Horváth Andrea (koordinátor), óvodai és iskolai szociális segítők


Elérhetőségünk:Napraforgó Gyermekjóléti Központ

1163 Budapest, Cziráki u.22. Tel: 403-2122

info@napraforgo16.hu 

 

Amennyiben programunk felkeltette érdeklődést, keressen bennünket egyeztetés céljából!

 

 

 

 

Készítette az:  Unicial Grafikai Stúdió