Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

   

Szolgálatunkhoz bizalommal fordulhatnak lelki természetű, szociális vagy családi jellegű problémákkal. Információt nyújtunk, segítünk hivatalos ügyeket intézni, munkát- vagy szállást keresni. A személyes támogatás, a tanácsadás és az érdekvédelem mellett szolgáltatásunk szerves részét képezik a különféle közösségi programjaink és klubjaink.
Feladatatunk, hogy a XVI. kerületben élő gyermekek családban történő nevelkedéséhez, továbbá  kiskorúakkal kapcsolatos veszélyeztető körülmények megszűntetéséhez segítséget nyújtsunk, szolgáljuk a gyermekek és családok érdekét.
Melyek a leggyakrabban előforduló nehézségek? Nevelési, lelki, magatartási, iskolai problémák, továbbá gyermekbántalmazás, válás, válás utáni kapcsolattartás, a család lakhatási gondjai, deviáns viselkedés, végső soron a gyermek testi, lelki és erkölcsi fejlődését, ill. biztonságát veszélyeztető bármilyen körülmény vagy krízisállapot.
Odafigyelésre és titoktartásra számíthat részünkről, cserébe őszinteséget és együttműködést várunk, hogy valóban segíteni tudjunk vagy a megfelelő helyre irányíthassuk.

Szolgáltatásaink önkéntes együttműködésen alapulnak és térítésmentesek.

 

Munkánk során:


Szakmai Jogszabályok

 

 

Készítette az:  Unicial Grafikai Stúdió