Világít a lámpás a XVI. kerületben is

 
Következő alkalom 2019. január 21.-én 14-16 óra között

 
Kollárszky Boglárka vagyok, 2018. tavaszától a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének képviseletében és támogatásával a XVI. kerületben mint közösségi civil szervező elkezdem az itt lakó látássérültek közösségének építését.
 
Fontosnak tartom, hogy mindenki egyenlő esélyekkel indulhasson, ebben szeretnék segíteni a tagoknak, akár színes kulturális programok szervezésével, akár személyes problémák közvetítésével és megoldásával.
A VGYKE tagjai mellett természetesen nagy szeretettel várunk bárkit: látássérülteket bármely korosztályban, más fogyatékkal élőket, jól látó társaikat, ismerőseiket, akár lelkes önkénteseket is!
Célom, hogy a XVI. kerületben is aktív közösségi élet jöjjön létre. Havonta klubdélutánokat szeretnék szervezni, ahol érdekes előadások, hasznos és tartalmas programok várják majd a résztvevőket. A kulturális események mellett szintén nagy hangsúlyt szeretnénk helyezni a szabadidő közös és tartalmas eltöltésére, ahonnan természetesen a sport sem maradhat el!
 
Első klubunk, és egyben a XVI. kerületi lámpás meggyújtásának megnyitó eseménye 2018. március 5-én volt a Napraforgó Család-és Gyermekjóléti Központban.
 
Klub helyszíne: 1163 Budapest Cziráki utca 22.
 
Nagy szeretettel és örömmel várom a megkereséseket, legyen szó kérdésekről vagy programjavaslatokról! Remélem nagyon jó kis csapat leszünk együtt!
 
 
Kollárszky Boglárka
Közösségi Civilszervező
E-mail : lampas.bp16@gmail.com
Tel.: +3670/773-4054
Facebook: https://www.facebook.com/lampas16bp/

Segítő

beszélgetés

Vannak időszakok, amikor az a benyomásunk, hogy vége, nincs tovább. Pedig minden helyzetben van megoldás ...

Megnézem

Pszichológiai

tanácsadás

Amikor megterhelő érzelmek, gondolatok, árasztanak el, Megnézemajánlatos egy szakember

tanácsát kérni.

Családi

konzultáció

A család megsegítése, hogy az adottságaikhoz, lehetőségeikhez képest optimálisan működő családdá váljanak.

Megnézem

Jogi

tanácsadás

A Jogsegélyszolgálat a rászoruló XVI. kerületi lakosoknak a következő területeken nyújt tájékoztató, tanácsadó segítséget:

Megnézem

 

Gázoló kiránduló klub fiataloknak

„Ne lődörögj, ne dögölj, Ne ücsörögj s szöszmötölj,
Vár a hétvégéd szebbre mázoló,Téren és időn messze Gázoló.”
Érdekel

 

Adósságkezelés

Rezsielmaradás miatt igényelhető rendkívüli települési támogatás esetén a jogosult a támogatás mellett adósságkezelési tanácsadásban is részesül.

Érdekel

 

Információ szolgáltatás

A tudás hatalom – tartja a régi mondás. Különösen igaz ez napjainkban, amikor a társadalmi élet az egyén számára szinte átláthatatlanul bonyolulttá vált.

Érdekel

Készítette az:  Unicial Grafikai Stúdió