Karácsonyi üzenetek

 

Évről évre tapasztaljuk, hogy Karácsony közeledtével sokakban felébred az adományozó kedv – amiért mi is, és a klienseink is nagyon hálásak vagyunk kerületünk lakosainak! Egészen kivételesnek érezzük azt, hogy az adományozók pénzt, időt, energiát nem sajnálva mennyi mindent megmozgatnak azért, hogy a rászorulók valóban olyan tárgyakhoz, segítséghez jussanak, amire a legnagyobb szükségük van, vagy amire a legjobban vágynak, de elérhetetlen számukra.


Idén is arra kérjük az itt lakókat, hogy akit megmozdítanak a klienseink kérései, történetei, a Napraforgó Központnál jelentkezzenek, mi pedig örömmel közvetítjük a felajánlásokat!
Jelentkezni a napraforgo.infoo@bp16.hu e-mail címen és a 403-0001-as telefonszámon lehet.



Klienseink kérései:


1.ADOMÁNYOZÓRA TALÁLT!!!! Négy tizenéves lányt és egy nagykorú, de még tanuló fiút nevelő, egyedülálló édesanya vagyok. Krízishelyzet miatt elvesztettem az állásomat. Az albérleti díjat és a rezsit egy szebb Karácsonyra összegyűjtött összegből fizettem ki. A legfontosabb családom számára a nyugalmasabb, biztonságosabb. kiszámíthatóbb élet lenne. A jelenlegi problémánk, hogy a fűtésünk nem elégséges, ezért egy jól működő elektromos fűtőtestnek nagy hasznát vennénk.

2. ADOMÁNYOZÓRA TALÁLT!!!!Egyedül élő 73 éves nyugdíjas vagyok. Kicsi vegyes tüzelésű kályhával fűtöm a 29nm-es lakást, ami éjszaka hamar kihűl, így csak úgy tudok aludni, hogy három réteg ruhát veszek magamra. Egy új, meleg paplanról álmodom.


3. ADOMÁNYOZÓRA TALÁLT!!!! Három iskolás gyermekemet nevelem egyedül, részmunkaidős fizetésből. Egyetlen szobában lakunk, nehéz körülmények között, de harmonikusan élünk. Nagyon büszke vagyok mindhárom gyermekemre, remekül megállják a helyüket, de bánt, hogy nem tudok nekik megfelelő életkörülményeket biztosítani. Boldog lennék, ha mindhárman kaphatnának egy-egy elektromos fogkefét karácsonyra, azt remélem, akkor szívesebben tennének ők is az egészségükért. Szükségünk lenne egy elektromos rezsóra is. Nagyon köszönjük!

4. A HŰTŐGÉP ADOMÁNYOZÓRA TALÁLT!!!! Három gyermeket nevelünk. A legnagyobb 16 éves, a középső 6, a legkisebb pedig 4 hónapos. Erdélyből jöttünk, csak magyarul beszélünk, iskolát nem végeztünk. A két nagy gyermekünk ott született, négy éve élünk itt albérletben egy lakásnak csak nagy jóindulattal mondható másfélszobás tákolmányban.
Elromlott a hűtőnk, már nem javítható, és a sütő sem működik egy ideje, pedig szívesen használnám. Nagy örömmel fogadnánk hűtőt (lehetőleg kombit, lehet használt is) és egy gázpalackos tűzhelyet.
Nagy szükség lenne arra, hogy megkapjuk a magyar állampolgárságot, ami lényegesen megkönnyítené és meggyorsítaná a családi ellátások igénylését. Az ehhez szükséges okmányok hiteles fordíttatása kb. 20 000 Ft.

5. ADOMÁNYOZÓRA TALÁLT!!!! Másfél éves kislány vagyok, édesanyámmal élek, nemrég kerültem bölcsödébe. Nagyon szeretnék egy kisasztalt kisszékkel, ahol tudok játszani.

6. Munkanélküliek vagyunk, két gyerekünkkel és egy unokánkkal élünk. A családunk háztartási gépei sorozatosan mennek tönkre a háztartásunkban, ami a tél beköszöntével igencsak megterhelt minket. Nagyon örülnénk egy használt felültöltős mosógépnek és egy hűtőszekrénynek. Előre is köszönöm, ha tudnak nekünk segíteni.


7. Három éves kislány vagyok, most szeptemberben kezdtem az ovit, nagyon tetszenek az oviban lévő játékok, könyvek, nagyon szeretnék otthon is ilyen szép játékokkal játszani. Anyu nagyon szeretné már lecserélni a gardróbszekrényünket, mert már nagyon rossz állapotú, a szállításban sincs sajnos segítségünk.

8. Öt gyermekes nagycsalád vagyunk, a legidősebb 13 éves nagylány, a legkisebb 1,5 éves. Nemrég költöztünk albérletbe egy átmenti otthonból, így kevés játékunk van. A családunk tartós élelmiszer adománynak is nagyon örülne. Nagyon hálásak vagyunk minden segítségért. Köszönjük!


9. Egyedülálló édesanyaként nevelem három kislányomat (a legnagyobb nagycsoportos óvodás, a második középső csoportos, a legkisebb pedig januárban lesz 1 éves). Édesanyám, akivel közös háztartásban éltünk, és rendkívül nagy segítség volt mindannyiunk számára, idén tavasszal elhunyt. Testvérem is velünk él, aki betegségéből fakadóan 2 hónapja tudott csak elhelyezkedni. Családunk régi vágya a lakásban egy tisztasági festés elvégzése, de sem szakemberre, sem alapanyagra nem tudunk áldozni. Ezen kívül tartós élelmiszer adománynak is nagyon örülnénk, köszönettel vennénk.

 

 

 

 

 

Fejlesztőpedagógiai

tanácsadás

Fejlesztőpedagógiai segítséget kérhetnek azok a tanulók, akik valamilyen nehézséggel küzdenek tanulmányaik végzése során.

Megnézem

Pszichológiai

tanácsadás

Amikor megterhelő érzelmek, gondolatok, árasztanak el, Megnézemajánlatos egy szakember

tanácsát kérni.

Családi/pár

konzultáció

A család megsegítése, hogy az adottságaikhoz, lehetőségeikhez képest optimálisan működő családdá váljanak.

Megnézem

Jogi

tanácsadás

A Jogsegélyszolgálat a rászoruló XVI. kerületi lakosoknak a következő területeken nyújt tájékoztató, tanácsadó segítséget:

Megnézem

 
 

 
 

Napraforgó Család- és Gyermekjóléti Központ

Szeretnénk bemutatni Önnek intézményünk szolgáltató részlegeit.
Érdekel


 

Szociális munka az óvodákban és iskolákban

2018 szeptemberétől Központunk új feladattal bővült az óvodai és iskolai szociális segítő szolgáltatással.

Érdekel


 

Kertvárosi Családi Szállító Szolgálat

A kerületben élő családoknak megkönnyítse a különböző szolgáltatásokhoz való hozzáférést.

Érdekel

Készítette az:  Unicial Grafikai Stúdió