Karácsonyi kívánságok

 

Amennyiben adományozni szeretne karácsonykor…..

… …akkor várjuk jelentkezését. Számos rászoruló, hátrányos helyzetben élő családnak, gyereknek, nyugdíjasnak okozna örömet, ha az ünnep közeledtével olyan ajándékot kaphatna, amire igazán vágyik, de helyzetéből adódóan nincs lehetősége hozzájutni.
Az alábbiakban néhány ilyen kívánságot olvashat, kerületünkben élő emberektől. Bizony, nem kis kívánságok ezek, de hátha sikerül néhányat teljesíteni! Ha Ön részt venne ebben, akkor válasszon egy történetet, és jelentkezzen a Napraforgó Központban a részletek megbeszélésére.

Köszönettel:

a Napraforgó csapata


A történetek

1. Egyedülálló édesanya vagyok, gyermekem három éves. Egy nagyon pici bérleményben lakunk, ahol kályhával fűtünk. Ez a kályha elhasznált és balesetveszélyes. Számunkra szép és hasznos ajándék lenne egy jó állapotú -esetleg új- kisméretű, hordozható cserépkályha vagy vaskályha, stb…
Előre is köszönöm, ha tudnak nekünk segíteni.

 

2. Másfél éves kisfiú vagyok, édesanyámmal élek nagyon szerény körülmények között. Nemrég kerültem bölcsődébe, ahol sok új játékkal találkoztam. A bölcsiben vannak asztalok és székek, ahol játszani lehet. Soha nem láttam még Duplót, nagyon megszerettem, a dadus néni tanított meg vele játszani. Karácsonyra nagyon örülnék, ha én is kapnék Duplót és egy kis asztalkát, aminél játszani lehet.

 

3. Ketten vagyunk testvérek, én 3 éves vagyok, a húgom 1,5 éves. Sajnos sokat költözünk, apu és anyu nehezen fizetik ki az albérletet, pedig apa egész nap dolgozik. Szívesen játszanék favonattal, aminek a sínpályáját is én építhetem meg. Sajnos még én is pelenkát hordok, mint a húgom, ez igen sok pénzbe kerül, karácsonyra nagy öröm lenne a szüleimnek, ha jó sok pelenkát kapnának ránk. (5-ös pelenka méret).


4. Egyedül nevelem öt iskolás korú gyermekemet. Albérletben lakunk, nehezen jövünk ki a pénzünkből. 12 éves ikerlányaim legnagyobb vágya, hogy új nadrágjuk legyen. 14 éves lányom és 18 éves fiam is leginkább erre vágyik. 16 éves lányom a „Gazdálkodj okosan” című társasjátékot szeretné karácsonyra megkapni. Ha már kívánni lehet…..

 

5. 1,5 éves fiú vagyok, szüleimmel lakom. Sajnos anyukáméknak kevés a pénze. Mozogni szeretek nagyon, karácsonyra örülnék egy kismotornak vagy biciklinek!

 

6. Négy gyermekemet nevelem egyedül (a legkisebb 8 éves, a legnagyobb 15).
Elhelyezkedni még nem tudtam a főállású anyaság megszűnése óta. A lakásunk nagyon pici alapterületű, így többen egy ágyban alszunk. Karácsonyra nagyon örülnénk egy nagyobb méretű emeletes ágynak, így két legnagyobb gyermekem külön fekhelyet kaphatna. A lakásban nincs vezetékes víz, keverőtárcsás mosógéppel mosok, ami sajnos, tönkre ment. Szintén nagy öröm lenne, ha kaphatnék egy működőképes keverőtárcsás mosógépet, és még esetleg egy centrifugát is. De ez már kicsit túl sok kívánság….

 

7. Két gyermekkel költöztünk vidékről nemrég a kerületbe (5 és 6 évesek), mert a férjemmel itt kaptunk munkalehetőséget. Az albérletünkben nincs hűtőszekrény, sem mosógép. Korábban rokonokkal éltünk és közösen használtuk ezeket, így sajátunk nincs. Nagy segítség lenne, ha akár használtan is, de hozzájuthatnánk hűtőgéphez és esetleg mosógéphez, mert a költözés költségei miatt erre a családi kasszából nem telik. Igen, ez hatalmas ajándék lenne!!

 

8. 18 éves anyuka vagyok, kislányom 8 hónapos. Édesanyámmal élünk egy régi házban, nehéz körülmények között, a fűtést csak egy szobában tudtuk megoldani eddig. Szűkös anyagi keretből kell gazdálkodnunk, kislányomnak nagy szüksége lenne egy babakocsira, és egy kiságyra, mert olyan még nincs neki. Nagyon örülünk minden segítségnek, sokat számít a mi helyzetünkben.

  

9. Ukrajnából menekültünk Magyarországra a háború miatt, tavaly májusban. Férjem nem sokkal ezután elhunyt. 17 éves fogyatékos lányommal itt maradtunk Magyarországon, egy nagyon drága albérletben, én alkalmi takarításból próbálom fenntartani magunkat. Az itteni ellátásokkal kapcsolatos ügyintézésben folyton akadályokba ütközünk, ezért a családi pótlékot még csak most fogjuk megkapni. Sok mindenre lenne szükségünk, a felsoroltak közül, ha bármit kaphatnánk, ami másnak már megunt, felesleges, nekünk biztosan nagy segítség lenne: kerékpár, DVD lejátszó, mikró, edények, turmixgép, kávéfőző, élelmiszer, ruhanemű. Köszönöm!

10. Három gyermekemmel átmeneti otthonban élek – megoldatlan és kilátástalan lakáshelyzetünk miatt. Férjem munkahelyi baleset miatt jelenleg munkaképtelen, de a jogi vita lezárultáig táppénzben sem részesül. Leginkább tartós élelmiszerre, és legalább a két kicsinek (2, és 10 éves fiúk) karácsonyi ajándékra lenne szükségem.

 

 

 

Fejlesztőpedagógiai

tanácsadás

Fejlesztőpedagógiai segítséget kérhetnek azok a tanulók, akik valamilyen nehézséggel küzdenek tanulmányaik végzése során.

Megnézem

Pszichológiai

tanácsadás

Amikor megterhelő érzelmek, gondolatok, árasztanak el, Megnézemajánlatos egy szakember

tanácsát kérni.

Családi/pár

konzultáció

A család megsegítése, hogy az adottságaikhoz, lehetőségeikhez képest optimálisan működő családdá váljanak.

Megnézem

Jogi

tanácsadás

A Jogsegélyszolgálat a rászoruló XVI. kerületi lakosoknak a következő területeken nyújt tájékoztató, tanácsadó segítséget:

Megnézem

 
 

 
 

Napraforgó Család- és Gyermekjóléti Központ

Szeretnénk bemutatni Önnek intézményünk szolgáltató részlegeit.
Érdekel


 

Szociális munka az óvodákban és iskolákban

2018 szeptemberétől Központunk új feladattal bővült az óvodai és iskolai szociális segítő szolgáltatással.

Érdekel


 

Kertvárosi Családi Szállító Szolgálat

A kerületben élő családoknak megkönnyítse a különböző szolgáltatásokhoz való hozzáférést.

Érdekel

Készítette az:  Unicial Grafikai Stúdió