Karácsonyi adományozás

 

    Az idei év karácsonya sok tekintetben más lesz, mint az eddigi ünnepeink. A járványhelyzet meghatározta egész évünket és még a karácsony sem lesz kivétel ez alól, még ha most nem is tudhatjuk, konkrétan milyen szabályok szerint találkozhatunk vagy nem találkozhatunk szeretteinkkel. Sok mindent elvett tőlünk ez a járvány, szomorúak vagyunk a sok meg nem valósult ölelés, találkozás, közös élmény miatt. De mindannyian tudjuk, hogy azért hozzuk meg ezeket az áldozatokat, hogy megóvjuk egymást és magunkat, és megvédjük azokat is, akik a betegek ellátásával foglalkoznak.


  A Napraforgóban az elmúlt években igazán szépen tudtunk ünnepelni, a lakossági és fenntartói felajánlásokból nőtt ki a „karácsonyi történetek” kezdeményezésünk, ahol egyfelől ügyfeleink leírhatták vágyaikat, másfelől adományozók jelentkezhettek a megvalósításukra. Majd ünnepélyes keretek között találkozhatott adományozó és megajándékozott, hogy együtt örüljenek a megvalósult álmoknak.
Ebben az évben nem találkozhatunk ilyen létszámban, és a tárgyi ajándékok is fertőzésveszélyt hordoznak.
De máris megkerestek bennünket, akik mások karácsonyát tennék széppé, ebben a különösen nehéz évben. Ezért kicsit más formában, de megpróbáljuk őket összekötni a kerületben élő olyan családokkal és egyénekkel, akiknek alacsony bevételük miatt nehézséget okoz az ünnep méltó megünneplése.


  A kialakult járványhelyzetre való tekintettel ebben az évben a tárgyi adományokat az egyes ajándékutalványok váltanák fel!


     Az adományozás részleteiről Matolcsi Ildikó szakmai vezető nyújt felvilágosítást az alábbi telefonszámon: 06-20-420-91-72, napraforgo.matolcsi@bp16.hu

 

 

 

 

Fejlesztőpedagógiai

tanácsadás

Fejlesztőpedagógiai segítséget kérhetnek azok a tanulók, akik valamilyen nehézséggel küzdenek tanulmányaik végzése során.

Megnézem

Pszichológiai

tanácsadás

Amikor megterhelő érzelmek, gondolatok, árasztanak el, Megnézemajánlatos egy szakember

tanácsát kérni.

Családi/pár

konzultáció

A család megsegítése, hogy az adottságaikhoz, lehetőségeikhez képest optimálisan működő családdá váljanak.

Megnézem

Jogi

tanácsadás

A Jogsegélyszolgálat a rászoruló XVI. kerületi lakosoknak a következő területeken nyújt tájékoztató, tanácsadó segítséget:

Megnézem

 
 

 
 

Napraforgó Család- és Gyermekjóléti Központ

Szeretnénk bemutatni Önnek intézményünk szolgáltató részlegeit.
Érdekel


 

Szociális munka az óvodákban és iskolákban

2018 szeptemberétől Központunk új feladattal bővült az óvodai és iskolai szociális segítő szolgáltatással.

Érdekel


 

Kertvárosi Családi Szállító Szolgálat

A kerületben élő családoknak megkönnyítse a különböző szolgáltatásokhoz való hozzáférést.

Érdekel

Készítette az:  Unicial Grafikai Stúdió