Filmklub

Intézményünkben 2001-ben indult a Filmklub, azzal a céllal, hogy kéthetente hétfői napokon  14 és 16 óra között tartalmas délutáni szórakozást nyújtson az idősebb korosztály számára.

Tapasztalataink szerint az időskori problémák gyökere az elmagányosodás, a nehézségekkel való magukra maradás, a családon belüli kommunikáció hiányossága, a tanácstalanság.

A kerületben élők 80%-a családi házban él. Az idős, magukra maradt vagy házastársukkal élő emberek zárkózottak, bizalmatlanok, sokszor feleslegesnek érzik magukat.

A Filmklub idősek mozijaként működik, ahova szívesen járnak kikapcsolódni, beszélgetni, szórakozni a nyugdíjasok. Tea és aprósütemény mellett beszélgetnek, ahol a heti problémák is felszínre kerülnek.

A videofilmeket az idősek kívánsága szerint állítom össze, főleg vígjátékok, ismert regények filmes feldolgozásai kerülnek terítékre.

Az egyedülállók számára különösen sokat jelenthetnek a beszélgetéssel fűszerezett összejöveteleink.

 

A klubnak visszatérő tagjai vannak, de a programfelelős    Kelemen Marika és Bíróné Molnár Magdi    várja mindazon kerületi idősek jelentkezését, akik magányosnak érzik magukat, és szívesen bekapcsolódnának ebbe a programba.

 

 

 Készítette az:  Unicial Grafikai Stúdió